Despre revistă

Transgender Magazine România este o revistă online creată pentru persoanele trans, ca o necesitate de a exista o publicație care să răspundă nevoii persoanelor transgender de a fi reprezentate în mass-media într-un mod demn și corect dar și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la situația persoanelor trans din România și din întreaga lume.

Dorim și să educăm anumite sectoare din mass-media care prezintă persoanele transgender intr-o lumină nevaforabilă sau care ridiculizează anumite personalități trans, denaturează realitatea și/sau folosesc genul incorect atunci când fac referire la persoanele trans. Așadar, facem un apel la mass-media românească de a lua ca exemplu publicația noastră.

Facem apel la comunitatea medicală, în special psihologi sau psihiatri, de a considera identitatea transgender exact ceea ce este – o identitate de gen – iar în acest sens la rubrica „Sănătate” vom publica articole de studiu ale unor medici psihiatri sau psihologi sau asociații de psihologi care confirmă și validează poziția oficială a redacției.

Acesta este un spațiu online unde milităm pentru egalitatea între genuri, pentru combaterea violenței de gen, pentru combaterea violenței domestice și a violenței sexuale (inclusiv pe timp de conflict armat), cât mai ales pentru drepturile persoanelor transgender, fiind un spațiu online unde cititorii vor găsi materiale interesante și utile.

Suntem deschiși la orice colaborare, căutăm voluntari pentru traduceri din presa străină, co-autori pentru articolele de conținut, designeri pentru grafică sau fotografi.

Nota: Asociatiile de profil nu au nici o implicare in activitatea redactionala, aceasta publicatie fiind o initiativa privata cu diversi colaboratori.

Redactor-șef: Kayra Nuray
fondatoarea Transgender Magazine România, activistă pentru drepturile omului și pentru protecția animalelor.

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s